Yrd.Doç.Dr. RECEP KARA(BESİN/GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJ)
E-posta Adresi recepkara@aku.edu.tr
Uzmanlık Alanı : Gıda Hijyeni ve Mikrobiyolojisi
Yabancı Dili : İngilizce
Lisans : A.K.Ü. VETERİNER FAKÜLTESİ 2005
Yüksek Lisans : A.K.Ü. SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Besin/Gıda Hijye 2007
Doktora : A.K.Ü. SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Besin/Gıda Hijye 2011
Doçentlik :
Profesörlük :


 
Akademik ve İdari Görevleri
Görev YeriGöreviBaşlangıç TarihiBitiş Tarihi
AKÜ Veteriner FakültesiBölüm Başkan Yrd.2015 
AKÜ Veteriner FakültesiFakülte Kurul Üyeliği2015 
AKÜ Veteriner FakültesiFakülte Yönetim Kurulu Üyeliği2015 


Yayınları : 
0SCI,SSCI,AHCI Tarafından Taranan Dergide Yayınlanan Makaleler
1Occurrence of Escherichia coli O157:H7/O157, Listeria monocytogenes and Salmonella spp. In Beef Slaughterhouse environments, Equipment and its workers, Afyonkarahisar Provice, Turkey., Journal of Muscle Foods, 19 (3), , 261-274, 2008(Akkaya L, Alişarlı M, Çetinkaya Z, Telli R, ile birlikte)
2Detection of Listeria species in fresh fish and fish market environment by IMS technique in Turkey, Archiv für Lebensmittelhygiene, 62, 16-19, 2011(Akkaya L, Atabay Hİ, Gök V, ile birlikte)
3A survey of the occurrence and properties of methicillin-resistant Staphylococcus aureus and methicillin-resistant Staphylococcus intermedius in water buffalo milk and dairy products in Turkey, International Journal of Dairy Technology, 65 (3), 416-422, 2012(Pamuk, S., Yıldırım, Y., Şeker, E., Gürler, Z., ile birlikte)
4Aflatoxin M1 in Buffalo and Cow Milk in Afyonkarahisar, Turkey, Food Additives & Contaminants: Part B, 7(1), 7-10, 2014(İnce S, ile birlikte)
5The Effect of Nisin Usage on L.monocytogenes in Chicken Burger, Indian Journal of Animal Research, 48(2), 171-176, 2014(Yaman H., Gök V., Akkaya L. , ile birlikte)
6Enterotoxin Production of Staphylococcus aureus (A, B, C, D) During the Ripening of Turkish Fermented Sausage (Sucuk). , CyTA Journal of Food, 12(2), 127-133, 2014(Akkaya L., Gök V., Yaman H. , ile birlikte)
7Behavior of Brucella abortus and Brucella melitensis in Afyon Tulum Ceheese, Journal of Food Safety, 35(1), 13-18, 2015(Akkaya L, ile birlikte)
8Survival of Listeria monocytogenes in Ayran, a traditional Turkish fermented drink, Mljekarstvo, 65(2), 130-137, 2015(Akkaya L., Telli R., Sağdıç O. , ile birlikte)
9Evaluation of Malathion and Malaoxon Contamination in Buffalo and Cow Milk from Afyonkarahisar Region, Turkey, Using Liquid Chromatography/Tandem Mass Spectrometry – a Short Report, Polish Food Science and Technology, 66 (1), 57-60, 2016(İnce S., ile birlikte)
10Prediction of Weights and Percentages of Retail Cuts in Holstein Bull Carcasses, Kafkas Univ Vet Fak Derg, 22(3), 327-331, 2016(Çiçek H., Tandoğan M., ile birlikte)
0SCI, SSCI ve AHCI Dışında Taranan Dergilerde Yayınlanan Makaleler
1Afyonkarahisar’da Tüketime Sunulan Kremalı Pastalarda Listeria Türlerinin Varlığının Belirlenmesi, YYÜ Veteriner Fakültesi Dergisi, 17, 93-97, 2006(Akkaya L, Alişarlı M, Telli R, ile birlikte)
2Tavuk Etleri, Köfte ve Burgerlerinde Listeria monocytogenes’ in Varlığı ve Yaygınlığı, Veterinarium, 16 (1), 9-14, 2005(Akkaya L, Alişarlı M, Kenar B, ile birlikte)
3Afyonkarahisar’da Tüketime Sunulan Çiğ Süt ve Peynirlerde E. coli O157:H7 Varlığının Belirlenmesi, YYÜ Veteriner Fakültesi Dergisi, 18(1), 1-5, 2007(Akkaya L, Alişarlı M, Telli R, ile birlikte)
4Behavior of Brucella abortus and Brucella melitensis in Raw Meatball (Cig Kofte), Journal of Food Research, 1 (2), 274-280., 2012(Gök V, Kenar B, Akkaya L, ile birlikte)
5Afyonkarahisar Piyasasında Satılan Çiğ Köftelerin Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi, Akademik Gıda Dergisi, 10 (4), 24-27, 2012(Aslan S., Akkaya L., Yaman H., ile birlikte)
6Investigation of Brucella abortus and Brucella melitensis at Cheeses in Afyonkarahisar, Turkey, British Journal of Dairy Sciences, 3(1), 5-8, 2013(Akkaya L, ile birlikte)
7Geleneksel Bir Peynir: Afyon Tulum Peyniri, Kocatepe Veteriner Dergisi, 5(1), 45-48, 2012
8Farklı Oranlarda Manda Eti Kullanılarak Üretilen Sucukların Olgunlaşma ve Depolama Aşamalarındaki Bazı Özelliklerinin Araştırılması, Kocatepe Veteriner Dergisi, 5(1), 13-19, 2012(Akkaya, L., Gök, V., Gürler, Z., Telli, R., ile birlikte)
9Afyonkarahisar’da Tüketime Sunulan Kokoreçlerin Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi, Kocatepe Veterinary Journal, 6(1), 7-10, 2013(Aslan S, Yaman H, Akkaya L, ile birlikte)
10Identification of Enterobacteriaceae and Micrococcideae at Turkish Sausage (Sucuk), Eurasian Journal of Veterinary Sciences , 29 (4), 192-197, 2013(Gökmen M., Akkaya L., Gok V., ile birlikte)
11Determination of Fatty Acid Composition of Afyon Tulum Cheese, Journal of Food and Nutrition Research, 2(1), 17-20, 2014(Bulut S, Akkaya L, ile birlikte)
12Antibacterial Activity of Turkish Endemic Sideritis akmanii (Lamiaceae), Global Journal For Research Analysis, 3(4), 83-84, 2014(Temel M., Müdüroğlu R. Akkaya L., ile birlikte)
13Prevalence of Brucellosis in Sheep, and Cattle Populations in in a Rural Area of Western Anatolia, Turkey., Global Veterinary, 13(1), 83-86, 2014(Çetinkaya Z., Aytekin İ., Akkaya L., Aslan S., Aktepe O.C., Gökmen M., ile birlikte)
14Evaluation of Antimicrobial activity in olive (Olea europaea) leaf extract, American Journal of Microbiology, 5 (2), 37-40, 2014(Gökmen M., Akkaya L., Torlak E., Önen A., ile birlikte)
15Afyon Tulum Peynirinin Mikrobiyolojik ve Fiziko-Kimyasal Özellikleri ile Laktik Asit Bakteri Dağılımlarının Belirlenmesi, A.K.U. Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, 15(1), 1-6, 2015(Akkaya L., ile birlikte)
16Microbiological Quality and Salmonella spp., /Listeria monocytogenes of Spices in Turkey, Journal Microbiology, 10 (9), 440-446, 2015(Gökmen M., Akkaya L., Gök V., ile birlikte)
17Applications of Cold Plasma in Meat and Meat Products, Kocatepe Veterinary Journal, 8(2), 73-80, 2015(Aktop S, Gök V, Özkan M., ile birlikte)
0Hakemli Dergilerde Yayınlanan Makaleler
1Geleneksel ve Isıl işlem Uygulanarak Üretilen Türk Sucuklarında Salmonella typhimurium’un Gelişimi, Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi, 5 (3), 1-8, 2010(Akkaya L, ile birlikte)
2Güvercin ve Sığır Etinden Üretilen Çiğ Köftelerin Farklı Muhafaza Sıcaklık ve Sürelerindeki Mikrobiyolojik, Fiziko-Kimyasal ve Duyusal Değişimlerinin İncelenmesi, Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi, 8 (1), 69-75, 2013(Gökmen M., Yaman H., ile birlikte)
0Uluslararası Konferans ve Sempozyumlardaki Tebliğler :
1Growth Ability of Listeria monocytogenes in Ayran. , 2nd International Congress on Food and Nutrition, , 115, 2007(Akkaya L, Kara R, Sağdıç O, ile birlikte)
2Behavior of Salmonella typhimurium in Turkish Sausage Produced by Traditional and Cooked Methods, 2nd International Congress on Food and Nutrition , , 115-116, 2007(Akkaya L, ile birlikte)
3Effect of Packaging Method on The Shelf-Life of Meatball Made From Sucuk Dough, 64th Reciprocal Meat Conference of the American Me, 19/22-06-2012, 64-65, 2011(Gök V, Obuz E, Akkaya L, ile birlikte)
4Antibacterial Activity of Turkish Endemic Sideritis akmanii (Lamiaceae), International Conference “Balkans Between East and, 5-7 June 2013, 138, 2013(Temel M, Telli R, Akkaya L , ile birlikte)
5Brucellosis and Its Importance in terms of Publich Health, VI th International Balkan Animal Conferance”BALNI, 3-5 October 2013, 258, 2013
6Determination of Milk Species Used In Afyon Kaymak Production With Real-Time PCR, 8th Asian Buffalo Congress, 21-25 Nisan 2015, 139, 2015(Demirel Y.N., ile birlikte)
7Investigation of Aflatoxin M1 Residues In Afyon Kaymak Samples, 8th Asian Buffalo Congress, 21-25 Nisan 2015, 140, 2015(İnce S., ile birlikte)
8Evaluation of Malathion and Malaoxon Contamination in Buffalo And Cow Milk From Afyonkarahisar Region, Turkey, Using Liquid Chromatography / Tandem Mass Spectrometry, 8th Asian Buffalo Congress, 21-25 Nisan 2015, 141, 2015(İnce S., ile birlikte)
9Investigation of Escherichia Coli O157:H7 In Water Buffalo Fecal And Milk Samples In Afyonkarahisar, 8th Asian Buffalo Congress, 21-25 Nisan 2015, 73, 2015(Konak S, ile birlikte)
10Prevalence of Listeria monocytogenes, Salmonella Spp., E. coli, and Coagulase Positive Staphylococcus in Afyon Kaymak, 8th Asian Buffalo Congress, 21-25 Nisan 2015, 124, 2015(Akkaya L., Konak S., Demirel Y.N. , ile birlikte)
0Ulusal Konferans ve Sempozyumlardaki Tebliğler :
1Afyonkarahisar ilindeki sığır mezbahalarının çevresinde, ekipmanlarda ve işcilerde Escherichia coli O157:H7 / O157, Listeria monocytogenes ve Salmonella spp.’ nin varlığı., II. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 2006, , 2006(Akkaya L, Çetinkaya Z., Alişarlı M., Telli R, ile birlikte)
2Afyonkarahisar’da Tüketime Sunulan Çiğ Süt ve Peynirlerde Escherichia coli O157:H7 Varlığının Belirlenmesi., II. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 2006, , 2006(Akkaya L, Alişarlı M, ile birlikte)
3Detection of Listeria species in fresh fish and fish market environment by IMS technique in Turkey., 3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 14-16/05/2009, 282, 2009(Akkaya L, Atabay Hİ, Gok V, ile birlikte)
4Enterotoxin Production of Staphylococcus aureus (A, B, C, D) During the Ripening of Turkish Fermented Sausage (Sucuk), I. Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı, , , 2010(Akkaya L, Gök V, Yaman H, ile birlikte)
5Keçi Eti Kullanılarak Üretilen Türk Sucuklarının Özellikleri, I.Ulusal Et Ürünleri “Sucuk” Çalıştayı, , , 2010(Gök V, Akkaya L, Obuz E, ile birlikte)
6Tavuk Burgerlerinde Nisin Kullanımının Listeria monocytogenes Üzerine Etkileri, IV. Ulusal veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 14-16 Ekim-2011, 194, 2011(Akkaya L, Yaman H, Gök V. , ile birlikte)
7Kontamine Çemen Kullanılarak Üretilen Pastırmalarda E. coli O157:H7, L. monocytogenes ve Salmonella typhimurium’un Canlı Kalma Yeteneklerinin Araştırılması, IV. Ulusal veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 14-16 Ekim-2011, 195, 2011(Akkaya L, Gök V, Obuz E, ile birlikte)
8Manda sütü ve süt ürünlerinde metsisilin dirençli Staphylococcus aureus ve ilgili patojenlerin (MRSA) bulunuşu ve özelliklerinin incelenmesi, IV. Ulusal veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 14-16 Ekim-2011, 220, 2011(Pamuk Ş, Yıldırım Y, Şeker E., Gürler Z, ile birlikte)
9Farklı Oranlarda Soğan Suyu ve Kekik Suyu ile Marine Edilmiş Tavuk Ciğerlerinin Bazı Kalite Özelliklerinin Incelenmesi, II.Ulusal Et Ürünleri “İşlenmiş Kanatlı Eti Ürünle, 6-7 Aralık 2012, 137, 2012(Gök V, Akkaya L, Obuz E, ile birlikte)
10Identification of Enterobacteriaceae and Staphylococcaceae at Turkish Sausage, V. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 3-6 Nisan, 2013, 121, 2013(Gökmen M., Akkaya L., Gok V., ile birlikte)
11Afyon Kaymağının Raf Ömrünün Uzatılması Üzerine Oksijen Tutucuların Etkisi, 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 17-19 / Nisan / 2014, 469, 2014(Ekmekçi E, Gök V,, ile birlikte)
12Çiğ Sütten Üretilen Beyaz Peynirlerin Mikrobiyolojik Kalite Özellikleri Üzerine Kekik ve Farklı Oranlarda Kekik Yağının Etkisi, 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 17-19 / Nisan / 2014, 592, 2014(Akarca G, Tomar O, Çağlar A, , ile birlikte)
13Balıkesir'de Kıymalarda ve Sığır Dışkılarındaki Verotoksijenik Escherichia coli O26 ve O111 Prevalansı, 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 7 – 11 Ekim 2015, 138, 2015(Gökmen M., Akkaya L., Çoşkun F., Dündar E., ile birlikte)
14Bazı Tüketime Hazır Gıdalarda Enterococcusspp.’nin Prevalansı, Antibiyotik Dirençlilik ve Virülens Faktörlerinin Tespiti, 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 7 – 11 Ekim 2015, 140, 2015(Gökmen M., Akkaya L., Önen A., Torlak E., ile birlikte)
15Sucuk Üretiminde Bazı Antibakteriyel Bitkilerin Listeria monocytogenes Üzerine Etkilerinin Araştırılması, 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 7 – 11 Ekim 2015, 170, 2015(Gök V., Akkaya L, Yaman H., ile birlikte)
16Afyonkarahisar’da Satışa Sunulan Bazı Baharatların Mikrobiyolojik Kalitesinin Araştırılması, 6. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 7 – 11 Ekim 2015, 172, 2015(Gökmen M., Akkaya L., Gök V., ile birlikte)
0Editorlük veya Hakemlikler
1Journal of Food Science and Technology
2Advancement in Medicinal Plant Research
3International Journal of Agricultural Policy and Research
4Kocatepe Veterinary Journal
5Cyta Journal of Food
6Bulletin of the Veterinary Institute in Pulawy
0Sonuçlandırılmış Araştırma Projeleri
1Doğal Koşullarda ve Isıl İşlem Uygulanarak Üretilen Türk Sucuklarında Salmonella typhimurium’un Gelişimi
2Farklı Etler ve Muhafaza Teknikleriyle Üretilen Fermente Sucuklarda Üretim ve Depolama Periyodunda Mikrobiyolojik, Kimyasal,Duyusal ve renk Değişikliklerinin İncelenmesi
3Afyonkarahisar’da Satışa Sunulan Bazı Gıdalardan Koagulaz (+) Stafilokok İzolasyonu, Elde Edilen İzolatların Antibiyotik Dirençliliğinin Belirlenmesi ve mecA genlerinin PCR ile Saptanması
4Afyonkarahisar'da Tüketime Sunulan Geleneksel Afyon Tulum Peynirlerinin Bazı Karakteristik Özelliklerinin ve Laktik Asit Bakteri Dağılımlarının Belirlenmesi
5Geleneksel Bir Peynir: Afyon Tulum Peynirinin Karakterizasyonu ve Deneysel Olarak İnokule Edilen Brucella abortus ve Brucella melitensis Suşlarının Üreme ve Canlı Kalma Yeteneklerinin Araştırılması
6Afyonkarahisar'da Koyunlar ve Sığırlar ile Hayvancılıkla Uğraşanlarda ve Kasaplarda Brucella Prevelansı'nın Araştırılması
7Manda ve İnek Sütlerinde Maloksan ve Malatiyon Kalıntı Varlığının Araştırılması
8Sucuk Üretiminde Bazı Antibakteriyel Bitkilerin Listeria monocytogenes üzerine Etkilerinin Araştırılması
9Afyon Kaymağı Üretiminde Kullanılan Süt Türünün Belirlenmesi
10Sığır Dışkılarında ve Perakende Satışa Sunulan Sığır Kıymalarında Verotoksijenik E.coli O111 Prevalansı
11Sığır Dışkılarında ve Perakende Satılaşa Sunulan Sığır Kıymalarında Verotoksijenik E.coli O26 Prevalansı
12Afyonkarahisar İlinde Sucuk Üretim İşletmelerinde Bazı Patojen Bakterilerin Varlığının Araştırılması
13Hazır köftelere farklı oranlarda zeytin yaprağı ekstraktı ilavesinin S. typhimurium, E.coli O157 ve S. aureus’un gelişimi üzerine etkisi
14Geleneksel metotla üretilen, soğutma, vakum ve modifiye atmosfer uygulanarak muhafaza edilen; Afyon kaymağının raf ömrünün ve kalite özelliklerinin belirlenmesi
15Balıkesir’de satışa sunulan bazı tüketime hazır gıdalarda Salmonella spp. ve Listeria monocytogenes’in yaygınlığı
16Sığır Karkaslarında Parça Ağırlık ve Oranlarının Tahmini ve Gelire Olan Etkisinin İncelenmesi
17Afyonkarahisar ilinde Manda Süt ve Dışkılarında E. coli O157:H7 Varlığının Araştırılması ve Antibiyotik Duyarlılıklarının Belirlenmesi
0Eserlere Yapılan Atıflar
1Occurrence of Escherichia coli O157:H7/O157, Listeria monocytogenes and Salmonella spp. In Beef Slaughterhouse environments, Equipment and its workers, Afyonkarahisar Provice, Turkey
2Detection of Listeria species in fresh fish and fish market environment by IMS technique in Turkey
0Verdiği Dersler : 
1Kanatlı Eti Hijyeni ve Teknolojisi2012
2Süt Hijyeni ve Teknolojisi2013
3Probiyotik Süt Ürünleri Teknolojisi2013
4Genel Mikrobiyoloji2013
5Gıdalarda Temel İşlemler I2013
6Et ve Ürünleri Teknolojisi - I2013
7Süt Teknolojisi I2013
8Gıda Mikrobiyolojisi2014
9Gıdalarda Temel İşlemler II2014
10Özel Gıdalar Teknolojisi2014
11Et Ürünleri Teknolojisi II2014
12Süt Ürünleri Teknolojisi II2014
13Gıda Kimyası ve Biyokimya2014
14Gıda Analizleri2014
15Süt Hijyeni ve Teknolojisi2014
16Genel Mikrobiyoloji2014
17Gıdalarda Temel İşlemler I2014
18Laboratuvar Tekniği2014
19Et ve Et Ürünleri Teknolojisi I2014
20Süt Teknolojisi I2014
21İntörn Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojisi2015
22Besin Hijyeni ve Teknolojisi2015
23İntörn Besin/Gıda Hijyeni ve Teknolojsi2015
24Et ve Et Ürünleri Teknolojisi I2015
25Süt Teknolojisi I2015
26Tıbbi Laboratuvar Teknikleri2015
Diğer Bilgiler :